Новости
Конор Макгрегор уперше очолив рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів за версією Forbes
Ірландський боєць змішаних єдиноборств Конор Макгрегор уперше очолив рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією журналу Forbes.
Четверг, 13 мая 2021, 22:18
Фото: Reuters

Про це повідомляється на сайті видання.

Десятка найбільш високооплачуваних спортсменів світу за рік отримала дохід до вирахування податків у розмірі $1,05 млрд, що на 28% більше, ніж у торішньому рейтингу.

Це лише на кілька мільйонів менше рекордного показника в $1,06 млрд, встановленого у 2018 році.

Цього року лідером рейтингу став колишній чемпіон UFC у двох вагових категоріях Конор Макгрегор. Його дохід за останній рік був оцінений у $180 мільйонів.

Основну частину доходів ірландець отримав від продажу контрольного пакета акцій бренду віскі Proper No. Twelve компанії Proximo Spirits (за 150 млн доларів).

Ще $8 млн Макгрегору принесли рекламні контракти (зокрема, з брендом спортивного одягу Roots of Fight та відеогрою “Dystopia: Contest of Heroes”).

На боях в октагоні Макгрегор заробив $22 млн.

Журналісти Forbes зазначають, що 32-річний Макгрегор вперше став лідером рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів і вдруге потрапив до десятки найкращих (у 2018 році він посідав  четверту позицію з доходом у $99 млн після бою з Флойдом Мейвезером).

Фото: Forbes

Макгрегор у цьогорічному рейтингу обійшов таких зірок спортивного світу, як Ліонель Мессі (130 млн) і Кріштіану Роналду (120 млн).

Основну частину доходу Мессі становить зарплата і призові в “Барселоні” (97 млн доларів). Ще $33 млн аргентинець заробив завдяки контракту з Adidas та іншим рекламним контрактам.

Трійку найбагатших замкнув ще один футболіст – португалець Кріштіану Роналду із заробітком у $120 млн. За гру в “Ювентусі” він отримав за рік $70 млн. Ще $50 млн Роналду принесли рекламні угоди й інша робота поза футбольним полем.

ТОП-10 найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією Forbes має такий вигляд:

1. Конор Макгрегор (Ірландія, змішані єдиноборства) – річний дохід $180 млн;

2. Ліонель Мессі (Аргентина, футбол) – $130 млн;

3. Кріштіану Роналду (Португалія, футбол) – $120 млн;

4. Дак Прескотт (США, американський футбол) – $107,5 млн;

5. Леброн Джеймс (США, баскетбол) – $96,5 млн;

6. Неймар (Бразилія, футбол) – $95 млн;

7. Роджер Федерер (Швейцарія, теніс) – $90 млн;

8. Льюїс Гемілтон (Велика Британія, Формула-1) – $82 млн;

9. Том Бреді (США, американський футбол) – $76 млн;

10. Кевін Дюрант (США, баскетбол) – $75 млн.

Дані Forbes охоплюють усі призові, зарплати та бонуси спортсменів у період з 1 травня 2020 року по 1 травня 2021 року.

Дані про доходи “поза полем” охоплюють оцінку спонсорських угод, ліцензійні відрахування та гонорари за участь у різних заходах за 12 місяців (до 1 травня), а також доходів від підприємств, якими управляє спортсмен (на основі розмов з інсайдерами галузі).

  • У січні стало відомо, що на колишнього чемпіона Ultimate Fighting Championship (UFC) в двох вагових категоріях Конора Макгрегора подали багатотисячний позов у справі про зґвалтування.
  • Боєць MMA Коннор Макгрегор у день Різдва поділився з прихильниками радісною звісткою — у нього народиться третя дитина.
Теги: Конор Макгрегор, Конор МакГрегор, Криштиану Роналду, Лионель Месси, Forbes, рейтинг

Межа у Telegram

Подписаться