Новости
Twitter купує сервіс Scroll, який допомагає сайтам заробляти на відключенні реклами
Компанія Twitter вирішила придбати сервіс Scroll, який дає змогу користувачам дивитися сайти без реклами, повідомлень, що спливають, та всього, що відвертає увагу від контенту.
Четверг, 6 мая 2021, 17:58

Про це повідомляється у блозі компанії, докладніше пише американський портал The Verge.

Сервіс Scroll – це спосіб злому, який використовує сторонні файли cookie або розширення браузера, щоб заборонити сайтам показувати вам рекламу. Сам собою він не зовсім блокує її, а замість цього надсилає частину вашої абонентської плати сайтам, які ви відвідуєте.

Тепер, коли його придбав Twitter, він більше не прийматиме нових реєстрацій — хоча в короткостроковій перспективі для теперішніх клієнтів не очікується ніяких змін. Умови угоди у Twitter не розкривають, але відомо, що соцмережа забере собі всю команду з 13 осіб.

Голова Scroll Тоні Хейл заявив, що однією з причин продажу проєкту було те, що “амбіцій у Twitter набагато більше, ніж люди підозрюють”.

Відомо, що Twitter працює над створенням власного плану передплати, який міститиме  Scroll, нещодавно придбаний сервіс новинних розсилань Revue і ряд сервісів власної розробки.

У своєму повідомленні в блозі віцепрезидент компанії з продукту Майк Парк заявив, що Twitter хоче зробити для творців контенту і читачів максимально комфортне середовище без реклами.

“Люди заходять у Twitter щодня, щоб дізнатися і прочитати про те, що відбувається. Видавці, журналісти і письменники ведуть цю розмову, інформуючи світ і стимулюючи дискусії навколо новин, проблем і тем, які нас хвилюють. Ось чому ми раді повідомити, що Twitter придбав Scroll – сервіс, який допоможе читати статті без реклами, спливаючих вікон та іншого безладу, і дасть людям те, що вони хочуть: тільки контент. Тим часом видавці, які працюють зі Scroll, можуть отримувати більше доходу, ніж від традиційної реклами на сторінці. Це найкращий Інтернет для читачів і авторів контенту”, – написав Парк.

  • Напередодні Twitter розповів про нову можливість, яка з’явилася в соцмережі в тестовому режимі — функцію Spaces.
Теги: Scroll, Twitter, реклама

Межа у Telegram

Подписаться