Голова Національної поліції України Сергій Князєв, коментуючи сьогоднішній вибух у Києві, повідомив, що невстановлені зловмисники кинули вибуховий пристрій із Маріїнського парку у сім’ю, яка гуляла Києвом.

Про це він розповів на місці вибуху на вулиці Грушевського у Києві. Відео оприлюднила прес-служба Нацполіції.

“Сьогодні близько 14:00 біля того місця, де ми з вами зараз знаходимось (на вулиці Грушевського – ред.), невідомі правопорушники застосували вибуховий пристрій, кинувши його з Маріїнського парку. На щастя, цей вибуховий пристрій не впав на тротуар, а вибухнув неподалік, не долетів декілька метрів, але троє громадян зараз госпіталізовані. Йшла сім’я, яка прибула у Київ і просто гуляла”, – розповів Князєв.

За словами очільника Нацполіції, наразі експерти на місці події вилучили рештки пристрою і з’ясовують, що саме вибухнуло – граната чи саморобний вибуховий пристрій. Поліція також встановила і опитує очевидців цієї події.

“Зараз проводиться детальний аналіз інформації, яка, можливо, сприятиме розкриттю цього правопорушення. Експерти досліджують рештки вибухового пристрою. Найближчим часом ми розумітимемо масу і категорію цього пристрою – чи це була якась штатна бойова одиниця (граната), чи якийсь саморобний пристрій”, – зазначив Князєв.

Він нагадав, що слідчі поліції Києва внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про відкриття кримінального провадження за ст. 15 та ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На місці події працює спільна слідчо-оперативна група поліції і Служби безпеки України.

У центрі Києва на вулиці Грушевського сьогодні стався вибух. Спочатку повідомлялося про двох постраждалих.
Правоохоронці кваліфікували сьогоднішній вибух на вулиці Грушевського в центрі Києва як “замах на вбивство”.