Президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що українським політикам має вистачити розуму і сил, аби “п’ята колона” і не думала підняти голови.

Таку позицію він висловив під час урочистих заходів до Дня Незалежності України, інформує пресс-служба Глави держави.

Як відзначив Президент, російська агресія згуртувала українців в єдину політичну націю, і українським політикам має вистачити сил та розуму, аби політичну боротьбу всередині країни утримувати в межах європейських стандартів цивілізованих стосунків влади та опозиції.

“Я впевнений і в тому, що нам вистачить розуму і сил, аби політичну боротьбу всередині країни утримувати в межах європейських стандартів цивілізованих стосунків влади та опозиції. Аби ворог не зміг підірвати нас із середини. Аби “п’ята колона” і не думала підняти голови. Аби отаманщина не руйнувала основ державності. Словом, аби в політичному протистоянні ми самі себе не знищили”, – зазначив Порошенко.

Порошенко

Фото: Прес-служба Президента України

“Що додає оптимізму? Російська агресія згуртувала нас в єдину політичну націю. Традиційні українські хутори, де що не хата, то обов’язково з краю, об’єдналися в єдину патріотичну родину, яка відстояла свій спільний дім. Постало громадянське суспільство небайдужих, патріотично налаштованих людей, яке є ключовим моїм союзником в проведенні реформ”, – наголосив Порошенко.

Президент нагадав, що Москва вже не вперше намагається придушити українську незалежність. Президент підкреслив, що є низка головних висновків з літопису Української національної революції минулого століття, які варто знати кожному.

“Ми маємо бути сильними і приділяти належну увагу своїй армії для того, щоб не годувати чужу. Сто років тому це зрозуміли надто пізно. Ми маємо бути єдиними. Навіть найміцніші мури впадуть, якщо всередині фортеці панує внутрішній розбрат. Сто років тому саме він став причиною втрати державності”, – додав Президент.

В Україні сьогодні, 24 серпня 2017 року, відзначають День Незалежності. Державне свято відзначається щороку на честь прийняття Верховною Радою УРСР постанови та Акту проголошення незалежності України.
Головна подія святкування Дня Незалежності – військовий парад на Хрещатику. Перший парад до цієї дати було проведено в 1994 році.
Президент України Петро Порошенко під час виступу на військовому параді заявив, що 130 тисяч військових із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву й у разі загострення ситуації на Донбасі готові повернутися до строю.